2011. június 30., csütörtök

Himalája kristálysó, finom rózsaszín 1 kg - Jelenlegi ára: 950 Ft

Több mint 200 millió éves érintetlen, szennyeződés mentes területről származik. A mai Pakisztán területén hullámzó ősóceán kiszáradt, és a tektonikus földmozgások és hatalmas nyomás hatására nyerte el ma ismert formáját és színét az itt található só.
Ez a himalája lábánál elhelyezkedő sóbánya a világon a legnagyobb, Salt Range. Itt ugyanúgy bányásszák és dolgozzák fel a sót, mint a középkorban, így semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz, és kémiai eljárásoknak sem vetik alá (pl. fehérítés). A sótömböket gondosan, kézzel válogatják, megmossák, a napon megszárítják, majd különböző finomságúra őrlik. A kitermelt só 10 %-a olyan minőségű, hogy étkezési célokra lehessen használni. A sókristályok színe változó, egészen a tiszta fehértől a mély vörösig terjed.
Ez egy teljesen természetes só, rengeteg egészséges tulajdonsággal, híres szakácsok kedvence! A kősó és a tengeri só kitűnő helyettesítője, adalékmentes, nem finomított, nem fehérített, mint az asztali sók. Minőségét korlátlan ideig megőrzi.


Jelenlegi ára: 950 Ft

Az aukció vége: 2011-07-08 00:15
. Himalája kristálysó, finom rózsaszín 1 kg - Jelenlegi ára: 950 Ft

Fontos